Енрике: Шапки долу за Мбапе!

Наставникът на Пари Сен Жермен Луис Енрике засипа с похвали отбора си след успеха с 4:1 над Барселона в 1/4-финалите на Шампионската лига, като не пропусна да отличи голямата си звезда Килиан Мбапе, и то не заради двата му гола в мача, а заради приноса му при играта без топка.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

“Шапки долу за Мбапе. Той беше нашият безспорен лидер и нашето лице заради начина, по който пресираше и се бореше за всяка топка. Неговият натиск и този на Усман и Брадли ни позволиха да пресираме с петима човека. Когато той дава пример с лидерството си, отборът ни е много по-силен. Той затвърди своето лидерство и беше перфектен”, заяви доволният Енрике, който стана първият бивш треньор на каталунците, който ги изхвърля от еливинациите на ШЛ.

Междувременно, покрай интервютата след мача испанският специалист реши да се пошегува с бившите футболисти Тиери Анри, Джейми Карагър и Майка Ричардс, които сега са анализатори на CBS Sports. Треньорът се направи на обиден, че всички те бяха предрекли, че Барселона ще излезе краен победител в сблъсъка с неговия отбор. Енрике беше най-критичен към Ричардс, който в духа на шегата му поиска прошка заради грешната си прогноза.

Още от Футбол свят

Виж всички