Васьор разкри кое го притеснява най-много преди завръщането на Китай

Шефът на отбора на Ферари Фредерик Васьор разкри какво ги притеснява най-много преди завръщането на Формула 1 в Китай в края на тази седмица.

За последно шампионатът посети Шанхай преди пет години, тъй като последните четири издания на Гран При на Китай не се проведоха заради пандемията от коронавирус и последвалите дълги ограничения за пътуване до и от азиатската страна. Този уикенд обаче състезанието се завръща, а неизвестните преди него не са никак малко.

Васьор вижда добра възможност за Ферари в Китай

Според Васьор най-голямата такава е свързана с асфалта, който бе подменен преди завръщането на Формула 1 на пистата. Отделно шефът на Ферари отбеляза, че наличието на спринт също ще затрудни тимовете в Шанхай.

Пистата в Китай с изцяло нов асфалт за завръщането на Формула 1

„Мисля, че ще е труден уикенд, но ще е труден за всички, така че ситуацията ще е еднаква в това отношение. За мен най-голямата въпросителна ще е свързана с асфалта, защото ние знаем конфигурацията на пистата. Повечето хора знаят, че най-голямата неизвестна е настилката, а и очакваме по-ниски температури спрямо последното състезание. Не знаем каква е абразивността на асфалта, това ще е ключов фактор този уикенд“, заяви Васьор пред медиите.„Спринтовият формат допълнително усложнява нещата, защото ние ще имаме само една тренировка с малко гуми, за да намерим точните настройки, които след това са фиксирани. На база петъчния ден ние трябва да изградим целия уикенд“, добави французинът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти