Черно море иска да задържи Илиан Илиев

Черно море ще опита да задържи Илиан Илиев. Тук обаче не става въпрос за старши треньора, а за неговия син - Илиан Илиев-младши. Халфът се завърна на "Тича" тази зима под наем от кипърския Аполон (Лимасол). Преди това той бе преотстъпен в гръцкия Кифисия, откъдето реално пристигна във Варна.

Договорът му с Аполон е до лятото на 2025 година, а под наем на "Тича" до юни. Ръководството на Черно море обаче ще се опита да задържи Илиев-младши и за есента за евентуалното участие в евротурнирите.

Черно море разплака Левски на "Тича"

Същата е и опцията за баща му. От 1 юли влиза в сила договора му само с БФС, но е възможно да бъде подписан анекс за квалификациите в турнирите и така Илиев да остане на "Тича". Вероятността за това е доста голяма.

В същото време се разбра, че договорът на румънеца Калкан е бил удължен за още една година. Първоначалната уговорка е била крилото да парафира за 6 месеца, тъй като дълго време не е играл, но той бързо навлезе във форма и така стана собственост на Черно море до лятото на 2025 г.

През лятото обаче варненци почти сигурно ще направят два изходящи трансфера. Две предложения от Франция изкушават Мазир Сула. В неговия договор има откупна клауза и ако тя бъде платена, няма как да остане. Французинът с алжирски корени е един от двигателите в състава на Черно море.

Почти сигурно може да се стигне и до продажбата на Виктор Попов. Националът израсна много на "Тича" и кариерата му се очаква да продължи зад граница. Преди време интерес към него имаше от устремения към Серия "А" Комо.

"Тема спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти