Себастиан Кел: Тръгваме за Мадрид с оптимизъм

Спортният директор на Борусия (Дортмунд) Себастиан Кел е оптимист за предстоящите двубои срещу Атлетико Мадрид в четвъртфиналите на Шампионската лига. Утре германският тим гостува в Мадрид. Борусия се представя разочароващо в Бундеслигата, но постигна отлични резултати в най-престижния клубен турнир.

“Отиваме в Мадрид развълнувани. Работихме здраво, за да сме тук и ще влезем в мача, изпълнени с оптимизъм. Знаем, че ни очаква много труден тест срещу един много добър, опитен и силен в дефанзивен план отбор. Ние обаче имаме големи амбиции и искаме да се класираме за следващия етап. Това би било фантастично постижение”, коментира Кел.

“Знаем какво да очакваме: много напрегната и нажежена атмосфера, треньор, който увеличава натиска от тъчлинията, отбор, който стои компактно и се защитава с невероятен интензитет, фенове, които ще превърнат стадиона в котел. Важно е да се придържаме към плана за мача. Трябва да стоим здраво и да удържаме на натиска. Атлетико е изключително силен домакин и допусна много малко голове последните седмици, но си има своите проблеми. Вероятно те не са толкова стабилни, колкото последните години”, допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти