И тази година на "Сузука" ще има само една DRS зона

Надпреварата за Гран При на Австралия преди две седмици включваше общо четири зони, в които пилотите можеха да отварят своите задни крила в хода на всяка обиколка. „Албърт Парк“ е единствената писта, която разполага с четири зони, тъй като на повечето други трасета зоните са две или три.

Малки шансове за дъжд на "Сузука" този уикенд

Сред тях обаче не е „Сузука“, където традиционно има само една DRS зона, а това ще бъде така и този уикенд. Въпросната зона отново ще бъде разположена на старт-финалната права, а точката за активация ще бъде разположена точно 100 метра преди финалната линия. Разликите между пилотите в неделното състезание ще се измерват 40 метра след завой №15 (130R).

Причината на „Сузука“ да има само една DRS зона е фактът, че повечето завои на японското трасе са бързи, а класически прави отсечки практически липсват. Освен старт-финалната права другото подходящо място за DRS зона на „Сузука“ е на правата след завой №14 („Лъжицата“), но тази отсечка включва и изключително опасният 130R, който се минава на пълна газ и е твърде рисковано да се кара с отворен DRS в тази част от пистата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти