Полски фен ще върви 100 километра пеша заради гол на вратар

Фен на футбола от Полша ще трябва да извърви 100 километра в рамките на три дни, след като бе обявил, че ще отиде пеша до стадиона на отбора, чийто вратар първи вкара гол.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

През февруари тази година запалянкото, чието име е Янек, написа в X (бившия Туитър), че "ако някой вратар вкара гол до края на сезона, аз лично ще отида пеша до стадиона на неговия отбор". Само няколко седмици по-късно "желанието" на Янек се сбъдва, след като в понеделник стражът на Радомяк Габриел Кобилак прехвърли колегата си Оливер Зих от тима на Пуща с удар почти от собственото си наказателно поле. Добрата новина за Янек е, че стадионът на Радомяк в Радом се намира само на стотина километра от Сандомеж, където живее запалянкото.

"Ще вървя три дни по осем часа. Направих вече план къде ще отсядам за почивка. Дори си намерих и другар за това пътуване. Целта ми е да стигна за домакинството на Радомяк на Заглебие", написа отново в X фенът.

След 26 кръга Радомяк заема 11-о място в полското първенство с 32 точки, на три пункта и на една позиция от Заглебие. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 28 април.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти