Гаел Монфис продължава с фантастичното си представяне от началото на сезона

Френският ветеран Гаел Монфис продължава с отличното си представяне от началото на сезона, след като успя да преодолее първия кръг на турнира "Мастърс 1000" в Маями. На кортовете на стадион "Хардрок" 37-годишният Монфис победи със 7:6(5), 6:4 сърбина Душан Лайович.

Французинът, който дебютира в Маями през далечната вече 2005 година, не бе изправен пред нито една точка за пробив по време на целия мач и постигна третата си победа в три срещи срещу Лайович, като сърбинът все още не е спечелил дори сет.

Лайович можеше да стори това в тайбрека на първия сет, в който водеше с 3:2 точки с минипробив, но след смятана на полетата Монфис поведе с 6:4 и от втория опит затвори партията.

Във втория сет французинът реализира единствения си пробив в мача при 4:4 гейма, а веднага след това на свое подаване затвори срещата.

Следващият съперник на Монфис ще бъде поставеният под номер 32 в схемата Джордан Томпсън от Австралия. Общо за Монфис победата е девета през сезона и четвърта от началото на март.

Към втория кръг в Маями продължава и руснакът Роман Сафиулин, който се справи без големи трудности с аржентинеца Диего Шварцман с 6:2, 6:4 в последната среща от програмата за деня. Мачът продължи час и 27 минути, а Сафиулин наниза шест аса срещу нито един за Шварцман.

В следващия етап Сафиулин ще играе с италианеца Лоренцо Музети, номер 32 в схемата.

С победа във Флорида стартира и испанецът Роберто Баутиста-Агут. Той надигра с 6:3, 7:6(4) американеца Емилио Нава в сблъсък на двама квалификанти. Във втория кръг Баутиста-Агут ще срещне още един американец - номер 28 в схемата Себастиан Корда.

От турнира обаче отпадна друг от опитните играчи - Кей Нишикори. Японецът, който в последните сезони не може да се отърве от контузии, отстъпи на старта пред австриеца Себастиан Офнер с 3:6, 4:6 за едва 80 минути. И тук Офнер получи огромно предимство от играта си на сервис. Австриецът записа девет аса срещу нито един за бившия финалист на Откритото първенство на САЩ Нишикори.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти