Далас пречупи Спърс, Джейлън Грийн блесна за Рокетс

Кайри Ървинг вкара 28 точки, а Лука Дончич направи трипъл-дабъл от 18 точки, 10 борби и 16 асистенции при победата на Далас Маверикс над Сан Антонио Спърс със 113:107.

По-голяма част от тексаското дерби премина с аванс за гостите от Далас, но в последната четвърт двата тима на няколко пъти размениха водачеството.

Все пак по-големият опит на Маверикс натежа в решителните минути и те успяха да се поздравят с втора поредна победа.

За Сан Антонио Тре Джоунс бе най-резултатен с 22 точки, но звездата на домакините Виктор Уембаняма завърши със скромните за възможностите си 12 точки.

Хюстън Рокетс запази надеждите си за попадане в плей-ин турнира, след като постигна шеста поредна победа. Това се случи при визитата на Вашингтон Уизардс, която "ракетите" спечлеиха със 137:114.

Над всички за Хюстън бе Джейлън Грийн, който вкара 42 точки, включително и седем тройки. "Дабъл-дабъл" от 18 точки и 14 борби записа Джабари Смит, а новобранецът Амен Томпсън се отличи с 25 точки.

За Вашингтон, който е последен в класирането в цялата лига, осем от деветимата играчи, появили се на терена, записаха двуцифрен актив, но нито един от тях не вкара повече от 16 точки.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти