Илия Груев: Дано другата година да играя в най-доброто първенство в света

Полузащитникът на Лийдс Илия Груев си пожела да се класира за Висшата лига с отбора си и да играе на Световно първенство с националния отбор на България, след като остана на второ място в класацията „Футболист на годината“.

„Много се радвам за втората награда, миналата година бях в тройката. Много се надявам да влезем във Висшата лига, това ни е целта. Дано другата година да играя в най-доброто първенство в света. Много ми допада животът в Англия“, започна Груев.

„Честитя на Киро (Кирил Десподов) и Чочката (Ивайло Чочев), че са в топ 3. Надявам се да продължаваме така.“

„Радва ме, че феновете ме оценяват. Много обичах като малък да играя с приятелите си. Когато станеш професионалист, трябва колкото можеш повече да гледаш добрите футболисти и да се развиваш и винаги да играеш със самочувствие. Много ще е жалко, ако някой ден нямам любов към футбола“, каза халфът на Лийдс.

„Надявам се да пренеса формата си от Лийдс в националния отбор. Целта ни трябва да е класиране на Световно първенство. Имаме футболистите и колектива да постигнем нещо. Илиан Илиев върши много добра работа. Дали съм готов за Висшата лига, дано да видим другата година“, завърши Илия Груев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти