Германска тенисистка обяви, че страда от ревматично автоимунно заболяване

Германската тенисистка Ева Лис обяви, че страда от ревматично автоимунно заболяване, заради което е била извън корта за кратко време.

Номер 146 в световната ранглиста написа в Инстаграм, че е решила да обяви новината публично, защото "през последните месеци получавам все по-голям брой съобщения за физическото си състояние, тъй като трябваше да пропусна един-два турнира".

"През 2020 година бях диагностицирана с ревматично автоимунно заболяване (спондилартрит). Това е предизвикателство, с което се сблъсквам всеки ден в кариерата си. Благодарение на фантастичната подкрепа и лечение от страна на моя медицински екип, аз все още мога да преследвам мечти си и да показвам най-доброто от себе си. Въпреки това, има моменти, когато съм принудена да правя промени и корекции в последния момент в моя турнирен график", добави тя.

"По време на моята спортна кариера ми е казвано, че съм твърде слаба. Но колкото повече го чувах, толкова по-силна ме правеше това", коментира още тенисистката.

Родената в Киев Лис, 22-годишна, има три титли в кариерата си от ИТФ, бивша шампионка на Германия и участничка в турнира "Били Джийн Кинг Къп".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти