Юве си хареса испански национал от Реал Сосиедад, разписал се снощи срещу ПСЖ

Спортният директор на Ювентус Кристиано Джунтоли присъстваше на мача от Шампионската лига снощи между Реал Сосиедад и Пари Сен Жермен (1:2), като причината е била, че е наблюдавал халфа на баските Микел Мерино, твърди "Гадзета дело Спорт". Именно 27-годишният испански национал вкара единственото попадение за тима си.

Както е известно, Юве със сигурност ще търси да се подсили с един или двама нови халфа през лятото, най-вече заради наказанието на Пол Погба, който получи санкция да не играе за цели 4 години заради допинг.

Именно Мерино е един от вариантите за ново попълнение в полузащитата на "бианконерите". Договорът му с Реал Сосиедад изтича през лятото на 2025 г. и ако той не го удължи през следващите няколко месеца, цената му няма да бъде чак толкова висока. В такъв случай е по-вероятно баските да го продадат, вместо футболистът да си тръгне без пари догодина.

Супер Мбапе изстреля Пари Сен Жермен към 1/4-финала в Шампионската лига

Мерино е част от Реал Сосиедад от 2018 г. след кратки престои в Борусия (Дортмунд) и Нюкасъл, и се утвърди като титуляр за тима, като през този сезон има 35 мача, 6 гола и 5 асистенции дотук във всички турнири.

"Гадзета" съобщава още, че Джунтоли е наблюдавал внимателно изявите и на бранителя на испанците Робин Льо Норман, както и Фабиан Руис от ПСЖ, който има сериозен опит в Серия А с екипа на Наполи.

Опциите пред Погба и Ювентус след наказанието на французина, торинци вече са набелязали заместници

Все пак обаче приоритет за Ювентус остава привличането през лятото на халфа на Аталанта Тюн Копмайнерс, за който бергамаските най-вероятно ще искат около 60 млн. евро. Той обаче е искан и от клубове от Премиър лийг.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти