Румениге разкритикува ръководството на Байерн, посочи какво е нужно баварците да се завърнат

Легендарният бивш играч и ръководител на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкритикува работата на ръководството на отбора в последните години. Бившият изпълнителен директор смята, че настоящите шефове на баварците твърде лесно да се разделили с някои от ключовите футболисти на тима и го определи като грешка.

Пълният провал на Байерн чака зад ъгъла, но и при Лацио има проблеми

“Аз подкрепям идеята за йерархия и гръбнак в един тим. Отбор, който ги притежава, винаги успява да работи добре. През 2020-а година ние имахме сериозна йерархия - притежавахме Мануел Нойер на вратата, Давид Алаба в отбрана, Тиаго в центъра на терена, Томас Мюлер като атакуващ халф и Роберт Левандовски в атака. Според мен освобождаването от тези играчи бе голяма грешка. Аз дойдох в Байерн, когато бях на 18 години и тук бяха хора като Сеп Майер, Франц Бекенбауер и Герд Мюлер. Всички те бяха шефовете на терена. Всеки беше зад тях и нещата се получаваха. Винаги, когато Байерн е имал работещ гръбнак, нещата са били успешни.

От Байерн няма да удовлетворят изискванията на Алфонсо Дейвис, той се приближава към Реал Мадрид

Също така е факт, че сега сменяме треньорите много по-често. В миналото имахме по-добра приемственост, но това е защото имахме треньори, които по-добре пасваха на Байерн като Юп Хайнкес и Пеп Гуардиола. Не случайно все още сме приятели, тъй като ни обединяваше нещо повече от футбол. Вечерях с Пеп почти всяка седмица, пиехме хубава бутилка червено вино и говорехме за Бог и света. Имаше такъв тип връзка, имаше доверие. Отново трябва да намерим такъв тип треньор, но това е трудно,” коментира ситуацията в Байерн Румениге.

Байерн започна преговори с Алонсо

Баварците правят пореден труден сезон и вече се отдалечиха на цели десет точки от първото място в класирането на Бундеслигата, където лидер е правещият впечатляващ сезон Байер (Леверкузен). Именно наставникът на “аспирините” Чаби Алонсо е сочен за един от фаворитите за нов треньор на Байерн, след като от “Алианц Арена” вече обявиха, че Томас Тухел ще напусне след края на настоящата кампания.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Футбол свят

Виж всички