Ботев (Пловдив) организира благотворителен турнир в подкрепа на юноша на Марица

Ботев (Пловдив) ще организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на юношата на Марица Ансел Андреев, съобщиха от клуба. Младият футболист счупи крака си по време на мач на своя отбор от набор 2009 и бе опериран по спешност, като претърпя серия от интервенции в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Заключението на лекарите е "множествени счупвания на дясна подбедрица с метална остеосинтеза". На момчето му предстои дълго и тежко възстановяване, като неговата продължителност е неясна към момента.

Марица (Пд) с апел за помощ - юноша на отбора с ужасяваща контузия

В подкрепа на Ансел и неговото семейство Ботев, с помощта на фондацията "Нощ на ангелите", организира благотворителен фен турнир. Той ще се проведе на 25-и февруари на игрището с изкуствена тревна настилка на клубната база на "канарчетата" във формат 5+1, а входната такса на отбор ще бъде 100 лева. На място ще има и специални кутии, в които желаещите могат да оставят допълнителни средства.

Записванията ще продължат до 23 февруари, а таксата за участие ще се заплаща на място. От футболния Марица (Пловдив) вече стартираха благотворителна кампания. Всеки желаещ може да дари на посочената по-долу банкова сметка.

Чрез превод по банкова сметка на семейството в ОББ: BG20UBBS81551015801233, BIC код: UBBSBGSF Титуляр на сметката: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

Чрез превод през REVOLUT: LT213250090591432015, swift code: REVOLT21 Титуляр: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

"Футболът е социален феномен, който има силата да обединява хората в трудни моменти и в името на добри каузи. Нека го направим отново! Нека заедно помогнем на Ансел да се върне на футболния терен!", призоваха от Ботев (Пловдив)

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти