Фейенорд отстрани ПСВ за Купата на Нидерландия

Носителят на Купата на Нидерландия ПСВ Айндховен отпадна от тазгодишното издание на турнира още на осминафиналите. "Филипсите" загубиха с 0:1 като гост от шампиона Фейенорд. Единственото попадение в сблъсъка на "Де Кайп" отбеляза халфът Куентин Тимбер в 31-ата минута.

Това е втори пореден разочароващ резултат за ПСВ. Само преди няколко дни тимът на Петер Бош развали перфектната си серия от началото на сезона в Ередивизи с равенство при визитата на Утрехт (1:1). 

ПСВ можеше да поведе в 17-ата минута, но ударът с глава на Гуус Тил срещна гредата. Домакините отговориха с опасен изстрел на Игор Пайшао. В 31-ата минута Куилиндши Хартман комбинира с Тимбер, който се обърна пред наказателното поле и с много премерен удар не остави шансове на Йоел Дромел.

В края на полувремето пред Тил се откри нов шанс, но неговият изстрел беше слаб и не затрудни Джъстин Бийлоу. На почивката в игра за ПСВ влезе Мауро Жуниор на мястото на Малик Тилман, а Патрик ван Аанхолт замени Андре Рамальо. Гостите се активизираха, но трудно стигаха до чисти положения.

В 71-ата минута Ноа Ланг помисли, че е изравнил, но голът му беше отменен заради засада. В края Фейенорд организира няколко опасни контри, но не се възползва от многото свободни пространства в половината на ПСВ.

Съставът от Айндховен нямаше загуба в 20 поредни мача на домашната сцена. 

Още от Футбол свят

Виж всички