Де Лаурентис: Не обвинявам Интер, няма причина този трофей да продължава да съществува

Треньорът на Наполи Валтер Мадзари бойкотира церемонията по награждаването след загубата на неговия Наполи от Интер с 1:0 с гол на Лаутаро Мартинес. Пред медиите застана единствено противоречивия президент на тим Аурелио Де Лаурентис, който бе критичен към представянето на съдиите. “Партенопеите” бяха бесни от решението на рефера Антонио Рапуано да покаже официално предупреждение на Хакан Чалханоолу едва след три нарушения, а през второто полувреме да отстрани от игра Джовани Симеоне само в рамките на няколко минути, което остави тима с човек по-малко за повече от половин час. Самият Мадзари бе бесен от това решение и бе хванат от камерите на скамейката да крещи към съдията “засрамете се”.

Лудият Интер удари Наполи в края и отново триумфира със Суперкупата на Италия

“Ние не обвиняваме победителите, тъй като късметът е много важен фактор в тези случаи, но видях отбор на Наполи, който израства. Въпреки че бяхме с десет души, въпреки всички отсъстващи, видях, че създадохме проблеми на Интер. Не можете да хвърляте обвинения, когато топката влезе във вратата, но ние продължаваме да работим. Трансферният прозорец все още е в разгара си, взехме трима нови, един вече игра, другите двама скоро ще се включат,” заяви филмовият магнат.

Героят Лаутаро: Горд съм с този отбор, Интер е там, където заслужава

След това Аурелио Де Лаурентис се изказа доста ласкаво за минитурнира за Суперкупата, който бе изигран в Саудитска Арабия и бе критикуван силно от самия него само преди няколко месеца.

“Само преди четири или пет месеца аз не исках тази Суперкупа, защото смятах, че имаме твърде много мачове и не ни трябват допълнителни, при това извън Италия. Продължавам да смятам, че от следващата година, когато мачовете в евротурнирите ще се увеличат, няма причина този трофей да съществува. Но все пак бях изненадан от това, което открих в Саудитска Арабия. Страната показва забележително развитие и демократизация, превръщайки се в един нов център на търговията и света. Видях място, което засенчва Дисниленд. Те имат 100 хиляди крана, които изграждат една нова нация, която отправя предизвикателство към всички. Те са много умни и използват тези футболни турнири за реклама, за да привличат хора. Това ще стане още по-силно през 2030-а със Световното първенство (Световното първенство в Саудитска Арабия ще се проведе през 2034), но не мисля, че ще чакаме чак до тогава. Нещата се развиват толкова много само за шест месеца,” завърши Де Лаурентис.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти