Алер пропуска старта на Купата на африканските нации

Кот Д’Ивоар ще бъде без Себастиан Алер за първия си мач на Купата на африканските нации. Домакините на надпреварата стартират с мач срещу Гвинея-Бисау утре, когато е откриването на турнира. 29-годишният нападател на Борусия (Дортмунд) има проблем с контузия в глезена, която го тормози още от средата на декември.

“Утре той няма да бъде в състава, но след това има пет дни преди следващия ни мач и ще видим как ще се развива”, коментира селекционерът на “лъвовете” Жан-Люис Гасе. Нападателят на Брайтън Симон Адингра също ще пропусне срещата с Гвинея-Бисау. Той има мускулна контузия и още не е ясно кога ще е готов за игра.

Гасе коментира как ще се справя неговия отбор с големите очаквания, тъй като е домакин. “Усещаме очакванията всеки всеки ден, но трябва да се справим с това. Моята работа е да трансформирам това напрежение в нещо положително, да осигуря, че това ще даде на играчите сила и увереност. Вече няма малки отбори. Целта е добро начало, но трябва да сме сигурни, че уважаваме съперниците”, заяви 70-годишният французин, който беше помощник на Лоран Блан в Пари Сен Жермен и френския национален отбор.

Още от Футбол свят

Виж всички