Етър готви сериозни промени, четирима на проби при "болярите"

Етър започна подготовката си за пролетния полусезон с 22 футболисти - 19 полеви плюс вратарите. Сериозни кадрови промени ще има в състава - тимът се разделя с доста футболисти, чиито имена ще станат ясни в близките дни.

Четири са новите имена, като повечето от тях засега са на проби. Жан-Марк Тибуе е ляв бек, юноша на Бордо, който е играл в Лариса (Гърция) и Белгия. Другите са халфът Маджер Антонио Гомес, централният нападател Секу Диаманка и крилото Амаду Тиуне - първите двама с испанско, а третият с френско гражданство. В групата на Етър за подготовката са и юношите Атанас Атанасов, Георги Иванов и Радослав Найденов.

Етър с първо ново попълнение, чака четирима на проби

Очаква се повечето от чужденците да се завърнат утре - Мартин Моран, Моузес Кандидус, Хосе-Карлос ван Ранкин, а първата тренировка пропусна и Осама Алу, който е леко болен. До сряда вече цялата група трябва да е събрана, съобщи старши треньорът Светослав Петров.

Подготовката започва във Велико Търново, а от 22 януари до 2 февруари отборът е на лагер в Поморие. Контролите вече бяха обявени, първата е на 20 януари срещу Литекс. Последната контрола с Локомотив (Пд) на 9 февруари вероятно ще е в Стара Загора, но мястото още се доуточнява. Мачът няма как да е на "Ивайло", тъй като следващия ден там ще бъде финалът за Суперкупата.

Етър планира шест контроли за зимната си подготовка

"Гледахме доста футболисти, има играчи на проби, а впоследствие ще идват и още. Опитваме се колкото можем, да сведем грешките до минимум и да идват хора, които наистина ще ни помогнат в тежката борба, която ни предстои. Искаме да сведем до минимум вероятността да вземем някой, който няма да ни е от полза. Очакваме халфове, централен защитник, крила, централни нападатели, не търсим само бекове и вратари.

Светослав Петров е притеснен от липсата на нови попълнения в Етър

Разделяме се с доста хора, това си е мое решение - така съм преценил. Благодаря им за всички усилия, които са положили за Етър. Просто след като отборът е на последно място, очевидно се налага по-сериозна промяна.

Времето и терените изключително много ме притесняват, предвид метеорологичните условия най-вероятно ще тренираме на изкуствения терен. Дано да няма контузии. В Поморие сме в хотел "Свети Георги" и ще тренираме на терените в Несебър и Каблешково.

Представянето ни напролет и изпълнението на целта зависят от много неща - как ще мине подготовката, кои футболисти ще привлечем. Предстои битка - това, което зависи от нас като работа, ще бъде свършено. Има изоставане в точките, но не е толкова голямо, всичко зависи от това ние какъв отбор ще направим и как ще играем. Тежко ще е, но лично аз не съм се предал. Ако някой се е предал - да казва отсега…", заяви старши треньорът Светослав Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти