(АРХИВ) “Контра”: Какво не достигна на Ливърпул за победа в дербито срещу Манчестър Юнайтед

Изминалият сблъсък между Ливърпул и Манчестър Юнайтед беше акцент в поредното издание на “Контра”, което този път беше с участието на журналистите Васил Сумрачки, Георги Коев и Радослав Стойков. Донякъде изненадващо на фона на очакванията, домакините не успяха да спечелят, като дербито завърши 0:0.

В студиото анализирахме причините за видяното на “Анфийлд”, както и споделихме очакванията си за бъдещето на двата тима.

От този резултат се възползва Арсенал, който след този кръг оглави класирането във Висшата лига. Това се случи след успех с 2:0 над Брайтън. “Топчиите” обаче отново не бяха убедителни в атака, като на дневен ред продължава да стои въпросът за евентуалното подсилване на тима в предни позиции.

На фона на това продължават неубедителните изяви на Манчестър Сити, който водеше уверено с 2:0 срещу Кристъл Палас, но допусна изравняване за крайното 2:2.

В Испания Реал Мадрид играе все така атрактивно и постигна нова победа, но пък тимът беше сполетян от поредна тежка травма - в случая на Дейвид Алаба. Това повдига въпросът дали е възможно контузията да попречи на високите цели на състава на Карло Анчелоти.

Паралелно с това шампионът Барселона видимо е в криза, след като в рамките на седмица не успя да спечели трети мач, стигайки само до 1:1 срещу Валенсия. Разликата с Реал се увеличава, а това води до увеличение и на спекулациите за бъдещето на треньора Чави Ернандес.

На Апенините Интер увеличи аванса си пред Ювентус, след като прибави нови 3 точки след 2:0 над Лацио, а “бианконерите” се препънаха срещу Дженоа. Милан “затвори” добрата си седмица с успех над Монца, с което като че ли треньорът Стефано Пиоли показа, че засега не е за уволнение.

Този понеделник беше интересен и заради тегленето на жребия за 1/8-финалите в Шампионската лига. Там се оформиха поне два интересни сблъсъка, но има време много неща да се променят, когато дойде времето на самите срещи през средата на февруари.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти