Ноа Лайлс след наградите на Световната атлетика: Бях шокиран

Тройният световен шампион в спринта от Будапеща 2023 Ноа Лайлс сподели, че е объркан от новия вариант на наградите за най-добър атлет в света, след като се оказа, че тази година Световната атлетика реши да избере отделни победители в секторните дисциплини, на писта и в шосейните бягания. Така общият брой на наградите за №1 в света за 2023 при мъжете и жените беше 6.

Американският спринтьор спечели световните титли на 100, 200 м и 4 по 100 м в Будапеща през лятото. 26-годишният Лайлс призна, че си е мислел, че той е един от петимата финалисти за приза за №1 при мъжете, като е очаквал, че и през 2023 г. за най-добри ще бъдат избрани по един мъж и една жена.

Вместо това Лайлс е разбрал, когато е пристигнал на галата в Монако, че тази година има три отделни категории при мъжете и жените - писта, секторни дисциплини и шосейно бягане.

“Не е това, което очаквах да бъде. Никой не беше подготвен за това, което се случи тази вечер. Особено след като чухме имената си едно след друго. Бях малко объркан какво точно се случи”, каза Лайлс.

Ясни са най-добрите за "Атлет и Атлетка на годината" в света

“От една страна съм съгласен с идеята на формата. Просто ми се искаше да знам какво ще се случи…че има различни категории. Бях много шокиран”, добави американецът.

Останалите победители при мъжете бяха Арманд Дуплантис и Келвин Киптум, а при жените Тигист Асефа, Фейт Кипиегон и Юлимар Рохас.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти