Ранен гол стигна на Лацио да елиминира Дженоа за Купата на Италия

Лацио стана първият отбор, който се класира на 1/4-финалите за Купата на Италия. "Орлите" постигнаха минимална, но напълно достатъчна победа с 1:0 над Дженоа в сблъсъка помежду им от 1/8-финалите. Матео Гендузи бе героят за домакините на "Олимпико", отбелязвайки ранен гол още в 5-ата минута, който се оказа и победен.

Лацио започна силно и откри резултата още в 5-ата минута на мача. Лука Пелегрини открадна топката в полето на съперника, напредна по лявото крило и центрира по земя, а Матео Гендузи засече кълбото и успя да го прати в десния ъгъл на вратата за 1:0.

Последваха няколко добри възможности за Дженоа да изравни. Удар на Матео Ретеги бе спасен от вратаря в 11-ата минута, а в 25-ата Беркан Кутлу шутира опасно близо над напречната греда.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

В началото на второто полувреме Лацио можеше да удвои преднината си, но гол на Флипе Андерсон не бе зачетен.

Впоследствие играта стана по-позиционна, като все пак домакините контролираха събитията на терена. В 59-ата минута Педро стреля над вратата, а в 80-ата Чиро Имобиле стреля към долния десен ъгъл, но вратарят Никола Леали показа страхотен рефлекс и спаси.

В крайна сметка Лацио си свърши работата и се класира за 1/4-финалите на турнира. Там може да се заформи дерби с големия враг Рома, който обаче преди това трябва да се справи с Кремонезе в своя мач от 1/8-финалите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти