Андрю Хоу иска да прекрати атлетическата си кариера на Европейското в Рим

Обединяване на институциите, света на спорта и младите хора в диалог, за да се разкаже историята на стойността на големите спортни събития в процеса на европейска интеграция: това беше целта на дебата „Спортът обединява Европа“, който се проведе в сряда (15) в Рим.

Събитието беше спонсорирано от фондация EuroRoma 2024, организаторите на Европейското първенство по лека атлетика в Рим от 7 до 12 юни, в сътрудничество с представителството на Европейската комисия в Италия и офиса на Европейския парламент в Италия.

Андрю Хоу, европейски шампион на закрито и открито в скока на дължина, беше един от основните говорители и той разказа различните преживявания от славната си кариера, която беше подчертана и от сребърния му медал от Световното първенство по лека атлетика през 2007 г. в Осака.

Освен това той разкри желанието си да прекрати кариерата си на Европейското първенство по лека атлетика в Рим следващия юни, когато ще бъде на 39 години.

“Имах привилегията да участвам в толкова много международни събития и да спечеля златото два пъти на европейско ниво. В състезанията по лека атлетика няма граници и можеш да се сравниш с толкова много момчета от различен произход, но които имат едни и същи мечти и цели като вас.

“Сега трябва да изпълня обещанието, което дадох на майка си: да завърша кариерата си на Европейското първенство по лека атлетика тук, в Рим, и давам всичко от себе си, за да постигна тази цел“, каза Хоу, който има 8.47 м в скока на дължина.

Генералният директор на фондация EuroRoma 2024 Паоло Карито също информира ангажираната публика за напредъка на предстоящото Европейско първенство по лека атлетика.

“Около 25 процента от заявките, които получихме, дойдоха от страни извън Италия и ние се подготвяме да сформираме международен екип от млади доброволци, които ще дадат жизненоважен принос за успеха на събитието. Освен това очакваме присъствието на много спортни фенове от цяла Европа на трибуните на Олимпийския стадион“, каза Карито.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти