Диас сам ще реши дали да играе, обяви Клоп

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че нападателят Луис Диас, чийто баща беше отвлечен в Колумбия от крайнолява партизанска групировка, вече тренира с отбора, но сам ще вземе решение дали да играе в неделното гостуване на Лутън Таун. Последните информации от родината на футболиста се, че Луис Мануел, както се казва бащата, може да бъде освободен още днес и така да се сложи край на кошмара за семейство Диас, продължил близо седмица.

„Първо трябва да видим как се чувства. Няма да форсираме ситуацията, защото нищо в случая не е в нашите ръце. Ако Луис се чувства добре, ще тренира с нас. Когато е с момчетата, се чувства добре, но може да се каже, че не е спал много в последно време. Преди два дни тренира с нас, а вчера също имаше занимание. Не получавам лично новините от Колумбия, но всяка една, която ни дава надежда, е добра новина. Очакваме добри новини", заяви Клоп на днешната си пресконференция. 

Германецът коментира накратко и бъдещето на Мохамед Салах, за когото продължава да се спекулира, че през зимата може да отиде в Саудитска Арабия. 

"Мо Салах е тук. Той никога не ми е казвал, че иска да си ходи и аз и за секунда не съм мислил за това. Той е тук и се чувства изключително добре. Намира се в страхотна форма на терена и дори в още по-добра извън него. Много е позитивен".

"Никога не съм бил на стадиона на Лутън. Чакам с нетърпение да го видя. Чух, че съблекалнята не е много голяма, но ние трябва само да се преоблечем и след това да изиграем един футболен мач. Харесвам ми цялата история с Лутън. Не мисля, че някой очакваше те да спечелят промоция. Свършиха изключителна работа и искат да вземат всичко възможно от този сезон. Ще бъде трудно, защото играем на техния стадион.

Много положително съм настроен относно нашия отбор,но все още сме в началото на сезона. Има много добри отбори. Трябва да използваме пълния потенциал на целия състав.

Стефан Байчетич тренира и работи, но трябва да му помогнем да развие тялото си. Знаем какви качества има. Няма да му поставяме срокове за завръщане. Няма да поставяме под напрежение и Тиаго Алкантара, но очакваме да се завърне около Нова година. Нямаме търпение, защото той е изключителен футболист" добави Клоп. 

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Футбол свят

Виж всички