Почетино вече се размечта за спечелване на "Карабао Къп"

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино остана много доволен от успеха с 2:0 над Блекбърн на 1/8-финала за "Карабао Къп". Тимът му направи още една крачка напред в турнира, а наставникът дори вече се размечта да вдигне трофея. Според него това е отличен шанс за тима му да осмисли сезона си.

"Трябва да мислим, че това е важен турнир за нас. Не сме в Европа, така че това е възможност, да спечелим трофей. Това се отнася и за Висшата лига и за ФА Къп, когато започнем през януари. Разбира се, трябва да мислим, че можем да спечелим това състезание", заяви Почетино.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Наставникът беше доволен да види завръщането на капитана си Рийс Джеймс, който според него ще има важна роля за предстоящите по-трудни изпитания срещу Тотнъм и Манчестър Сити.

„Той е наистина важен за нас. Винаги е важно капитанът да играе редовно и да помага на отбора. Неговата роля е ключова. Рийс е невероятен играч, за мен един от най-добрите крайни защитници в света. Лошо е, че той игра само 70-75 минути срещу Ливърпул в първия мач и до днес не бе на разположение. Изкушението е: „Добре, тръгвай и играй 90 минути“. Но ние трябва да бъдем внимателни. Малко по малко той ще влезе във форма и ще се справи с изискванията на мачовете“, убеден е аржентинецът.

Още от Футбол свят

Виж всички