В Барселона проведоха среща на високо ниво, за да демонстрират единност преди Ел Класико

Настоящият президент на Барселона Жоан Лапорта е провел неофициална вечеря със своите четирима предшественици Хосе Мария Бартомеу, Сандро Росел, Енрик Рейна и Жоан Гаспар, съобщиха официално от клуба. Идеята на тази среща е била консолидация и оформяне на единна позиция срещу атаките и клеветите срещу клуба, се казва още в изявлението на каталунците. Вечерята се е провела, след като Лапорта е приел предложение, отправено от Жоан Гаспар и Общото събрание на сосиос миналата събота, именно с цел да се демонстрира, че всички в клуба се обединени и не могат да бъдат засегнати от ожесточените атаки.

На “Камп Ноу” в голяма степен визират атаките на медиите и хора, свързани с футбола, които все по-често засягат случая Негреира, където Барселона вече получи обвинения в продължителна корупция в света на спорта. Самият Лапорта вече призна за плащания към бившия заместник шеф на съдийската комисия за над 7 милиона евро в разстояние на 17 години. Самият президент определя тези атаки като “социологически мадридизъм”. В събота от 17:15 българско време е голямото дерби между Барселона и Реал Мадрид. 

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!

Още от Футбол свят

Виж всички