Защо рали “Централна Европа” е домашно за Ожие

Този уикенд рали “Централна Европа” дебютира в календара на Световния рали шампионат (WRC), като състезанието включва отсечки в Чехия, Германия и Австрия. Асфалтовата надпревара е предпоследното състезание за този сезон в WRC, в която продължава битката за световната титла между съотборниците в Кале Рованпера и Елфин Еванс.

Дали обаче двамата ще са фаворити с оглед на присъствието в стартовия списък на 8-кратния световен шампион Себастиен Ожие, който обяви, че новото рали ще е домашният му старт.

Ожие: Времето ще е важен фактор в рали “Централна Европа”

“Ще ми е скучно да си стоя у дома, живея сравнително отскоро в Мюнхен и затова рали “Централна Европа” е новият ми домашен старт - обясни французинът, който наскоро се премести в Бавария. - Но нямам никаква представа какво ще представляват отсечките, тъй като когато обявиха ралито вече беше ясно, че нямам право да минавам по тези пътища. Но съм доволен, че в календара влиза друго напълно ново рали, за което няма видеа от отсечките или пък вече събрана информация. Това дава възможност да се види кой екипаж ще се справи най-добре с подготовката.”

Латвала: С Танак в Хюндай ще ни е по-трудно

Ожие обясни, че е “сигурен”, че по отсечките в трите държави ще има много фенове и отново обясни, че шансовете му за успех ще зависят от атмосферните условия по време на състезанието. Пилотът на Тойота вече прогнозира, че ако е сухо, той и другите с по-задни стартови позиции ще имат шанс да се борят за по-предно класиране, но ако е мокро, на асфалтът ще има още повече фракция и пътят ще е много по-хлъзгав.

Тойота потвърди Ожие за рали "Централна Европа"

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти