Верстапен: На старта беше доста оспорвано

Макс Верстапен спечели спринта в Остин, в който той стартира първи и води във всеки един метър на състезанието. Той постигна това след една доста агресивна защита срещу Шарл Леклер веднага след старта.

„На старта беше доста оспорвано, но за щастие тук има доста място в първия завой, което определено ни помогна. След това ние можехме да направим нашето си състезание, контролирах темпото и в края се позабавлявах като натиснах малко повече“, каза Верстапен веднага след финала.

Верстапен с лесна победа в спринта в САЩ, Хамилтън завърши втори

Той също така коментира и битката с Люис Хамилтън, който в известен период от състезанието разполагаше със системата DRS в битката си с Верстапен. Седемкратният шампион обаче така и не успя да изгради същинска атака.

„DRS-ът е много силен с тези големи крила на тази писта. Разликата между нас беше 8-9 десети, така контролирах нещата в зоните за спиране. След като се откъснах на повече от секунда влязох в моя си ритъм. Темпото на колата беше много добро днес“, обясни Верстапен.

Нидерландецът коментира и предстоящото основно състезание, в което той ще потегли шести.

„Ще стартирам шести и ще е по-различно от днес. Ще бъде интересно и се надявам да се позабавлявам. Разбира се, ще гоним победата“, заяви световният шампион.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти