Ди Монтедземоло: Във Ферари се радват на третото място. А това е загуба

Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц са “най-малкият проблем” на Скудерията, обяви бившият президент на компанията от Маранело Лука ди Монтедземоло и допълни, че в Скудерията се радват на третото място, което за него е загуба.

Италианецът не за първи път коментира текущите проблеми на Черните кончета, като по-рано през годината отново обясни, че не пилотите, а работата, свършена от тима е това, което трябва да бъде сериозно анализирано и подобрено.

“Днес Формула 1 е прекрасен шампионат защото виждаме ново поколение талантливи и бързи пилоти - обясни 76-годишният Ди Монтедземоло, който беше гост на Il Festival dello Sport в Тренто. - Представянето на Оскар Пиастри е доказателство за това, въпреки че в момента в това ново поколение няма италиански пилоти.”

Норис смята, че Макларън може да победи Ферари през 2023 година

Ди Монтедземоло коментира и развитието на Формула 1 в последните години.

Ди Монтедземоло: Не пилотите са проблемът на Ферари

“Харесва ми фактът, че най-после в Щатите има интерес към Формула 1 - допълни бившият президент на Ферари. - Макс Верстапен също ми харесва, тъй като е пилот на много високо ниво. Като гледах квалификационната му обиколка в Монако тази година си казах: “Никога досега не съм виждал такова нещо през живота си”. А това, което не ми харесва са сегашните правила, които са твърде сложни и не ми харесва къде се намира в момента Ферари.”

Ферари отбеляза първата си титла с Михаел Шумахер

И Ди Монтедземоло, разбира се, нямаше как да не коментира представянето на Ферари в последните сезони.

Спекулация ли е информацията за Ди Монтедземоло и Астън Мартин?

“Мисля, че най-малкият проблем в момента на Ферари, са пилотите - заяви Лука. - Проблемът е колата. Също така, не искам да виждам, че във Ферари са щастливи от третото място, защото за мен това е загуба. Искам да виждам как във Ферари се радват на истински победи и да имат кола, с която могат да се борят за титлата до последния кръг от сезона, което обаче не се е случвало от много години.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти