Чаби има освобождаваща клауза, но бе посъветван от легенда да не напуска Леверкузен

Наставникът на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо е едно от най-нашумелите в последно време имена в треньорския занаят, а неговите възпитаници са начело в класирането на Бундеслигата. Бъдещето му пък е обект на почти непрекъснати спекулации в последните седмици, като е сочен за основен фаворит за замеснтик на Карло Анчелоти, който най-късно през следващото лято ще напусне “Сантиаго Бернабеу”, тъй като поема националния тим на Бразилия. Сега обаче “Шпорт Билд” излиза с информация, че бившият полузащитник има съвсем ясна и конкретна договорка с шефовете на тима, че може да прекрати своя контракт, ако бъде пожелан от някои от бившите си отбори - Ливърпул, Реал Мадрид или Байерн (Мюнхен). Клаузата включва и конкретна сума за обезщетение за “аспирините”, но “Шпорт Билд” не съобщава точната цифра.

Виктор Бонифейс - трансферният удар на Леверкузен

Междувременно самият Алонсо бе посъветван от светилото в треньорската професия Отмар Хитцфелд да не избързва със смяна на обстановката, тъй като е още млад и трябва да трупа опит.

“Трудно е да се каже “не” на отбор като Реал Мадрид, ако наистина има оферта, но моят съвет към него е: остави в Леверкузен до 2025-а година. Мисля, че той трябва да се отблагодари на клуба за възможността, която получи. Още е млад и може да натрупа много опит, да остави след себе си нещо голямо. Съветвам го да не напуска след този сезон, а да остане поне още една година,” заяви швейцарският наставник.

Още от Футбол свят

Виж всички