Хорнър отрече Лоусън да има гарантирано титулярно място за 2025 година

В началото на тази седмица излезе информация, че Лиам Лоусън е получил гаранции от шефовете на Ред Бул, че ще има титулярно място във Формула 1 през 2025 година. Тази уверения са дошли в замяна на съгласието на новозеландеца да остане резерва на „биковете“ и през сезон 2024.

От Ред Бул обещали титулярно място на Лоусън през 2025 година

Както е известно Лоусън не успя да се пребори за титулярно място в Ред Бул или Алфа Таури за догодина, въпреки доброто впечатление, което оставя от дебюта си в Нидерландия насам. В четири състезания с Алфа Таури новозеландецът стигна успешно до финала на всяко едно от тях, като в Сингапур той спечели и първите си точки във Формула 1. Той се класира девети на „Марина Бей“, като това е и най-добрият резултат за Алфа Таури от началото на годината.

Въпреки това от Ред Бул предпочетоха Юки Цунода и Дениъл Рикардо да оформят пилотската двойка на Алфа Таури за следващия сезон. Именно на мястото на Рикардо кара Лоусън, като все още не е ясно кой от двамата ще стартира в Катар следващата седмица.

Ето кога ще се реши дали Рикардо ще кара в Катар

„В живота няма нищо сигурно. Той свърши страхотна работа и много ни впечатли. Той прави точно това, което поискахме от него, възползвайки се от възможността да покаже на какво е способен при отсъствието на Дениъл. Той завъртя главите ни и си свърши добра услуга за в бъдеще. Ще продължим да го развиваме в ролята му на тестови и резервен състезател и ще бъде доста силен кандидат за 2025 година“, каза Хорнър пред Sky Sports F1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти