Григор Димитров се завръща във Виена за шеста поредна година

Организаторите на турнира Erste Bank Open във Виена обявиха, че Григор Димитров и тази година ще бъде сред участниците в надпреварата на твърда настилка, която е от категорията АТР 500 и с награден фонд 2,56 млн. евро.

Турнирът ще се проведе от 23 до 29 октомври и обещава да предложи страхотно шоу на зрителите в австрийската столица, тъй като в листата с участниците личат имената на 12 тенисисти от топ 20.

За най-добрия български тенисист това ще бъде шесто поредно участие във Виена, като най-доброто му класиране до момента е полуфинал през миналия сезон. Тогава той бе спрян с 6:4, 6:2 от руснака Даниил Медведев, спечелил впоследствие и шампионския трофей след победа над Денис Шаповалов в три сета.

Тази година освен Димитров и 3-ия в световната ранглиста Медведев в битката ще се включат още Стефанос Циципас (№5), шампионът от 2020 година Андрей Рубльов (№6), Яник Синер (№7) и Александър Зверев (№10), който триумфира през 2021 година. Сред поставените ще бъдат още Франсис Тиаго (№11), Томи Пол (№13) и Карен Хачанов (№14). Представителят на домакините Доминик Тийм - шампион през 2019 година, ще участва с "уайлд кард".

Димитров ще бъде много ангажиран през следващия месец, през които планира да играе във всяка седмица. Той стартира тази серия с турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай (4-15 октомври), след което ще се бори за титлата в Антверп (от 16 октомври), във Виена (от 23 октомври) и на "Мастърса" в Париж (от 30 октомври), с който почти сигурно ще сложи края на сезона си.

Още от Тенис

Виж всички