Жабюр потегли успешно в Нинбо

Онс Жабюр започна участието си на турнира в Нинбо с трудна победа над Даян Пари. Оглавяващата схемата тунизийка изпусна пробив аванс и в двата сета, но въпреки това не позволи на световната №99 да поднесе сензация и намери място в следващата фаза.

Там нейна опонентка ще бъде 107-мата в ранглистата Тамара Корпач.

Жабюр пласира повече асове (8-2) и спечели 70% от точките си на първи сервис (38/54). Световната №7 оползотвори четири от шестте си възможности за пробив (67%), докато Пари реализира само три от 15-те брейкпойнта, до които достигна (20%).

Жабюр реализира ранен пробив и поведе с 3-1, но Пари отговори на предизвикателството и изравни резултата. Трикратната финалистка от Големия шлем отново излезе напред след нов брейк, но нейната опонентка не ѝ позволи да се откъсне в резултата и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Пари поведе с 3-2, но Жабюр отговори със серия от пет безответни точки, която ѝ донесе успеха в откриващия сет.

Втората част започна по аналогичен начин, като Жабюр отново пропиля два сета аванс, след като бе пробила първа. При 5-5 тунизийката бе под сериозно напрежение, тъй като ѝ се наложи да спасява пет брейкпойнта, преди все пак да спечели подаването си. В последвалия гейм първата поставена реализира решаващ пробив, с който форми крайното 7-6(3), 7-5 след 2 часа и 16 минути игра.

tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички