Испанската футболна федерация даде ултиматум на състезателките от женския национален отбор

Испанската футболна федерация предложи кадрови промени в женския отбор на страната, но в същото време постави ултиматум пред националките, съобщават испанските медии.

Испанският футбол продължава да се тресе: световните шампионки отново атакуваха с декларация

Въпреки оставката на президента на федерацията Луис Рубиалес след скандала с целувката на финала на Световното първенство за жени, шампионите от турнира все още искат промени в отношението на федерацията. Футболистките трябва да обявят най-късно до полунощ испанско време дали ще играят за националния отбор, съобщи испанското радио "Онда Серо". Ако до крайния срок не бъде получен отговор от тях, федерацията ще помисли за глоби и наказания. Времето изтича, тъй като новият треньор Монце Томе трябва да знае на кои състезателки може да разчита за мачовете от Лигата на нациите в четвъртък срещу Швеция и следващия вторник срещу Швейцария.

21 от 23-те националки, които спечелиха световната титла през август, и 18 други топиграчи припомниха в петък какви са техните искания, за да продължат да играят в националния отбор. Футболистките смятат, че оставката на Рубиалес, който целуна Джени Ермосо по устата след финала на Световното първенство, и уволнението на селекционера Хорхе Вилда, са недостатъчни.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти