27 лагера, "Турнир на талантите" и надпревара в Кипър за проектонационалите на България - U14 и U15

Проектонационалите на България – U14 и U15, ще участват в общо 27 подготвителни лагера до края на годината, които ще се провеждат успоредно с лагерите на националния отбор на България U15. За младите таланти U14 предстои и "Турнир на талантите" в София през декември. Проектонационалите U15 пък ще се включат в престижна надпревара в Кипър в края на ноември.

Българският футболен съюз, в сътрудничество с клубовете в страната, продължава с процеса по селектиране и подготовка на проектонационалите на България – U14 и U15. С работата си с младите футболисти в страната Българският футболен съюз има за цел да даде шанс на повече състезатели да разгръщат потенциала си и да подкрепи развитието им.

Структурата от подготвителни лагери и турнири за проектонационалите на България - U14 и U15 на Българския футболен съюз предоставя нужното време на младите играчи, които към конкретния момент не са попаднали в селекцията на България U15, да работят по унифицирана методика паралелно с представителния тим, за да могат, когато получат шанса си, със спокойствие, умения и увереност да влязат в официалните сблъсъци с националната фланелка.

До този момент работата на Българския футболен съюз в сътрудничество с клубовете в страната по процеса на развитие на проектонационалите на България получава сериозен отзвук и адмирации от футболната общественост.

Планирани събития за проектонационалите на България – U14 и U15, до края на годината:Проектонационали U14 (родени през 2010 г.) - Шест зони – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград - По три тридневни подготвителни лагера във всяка зона, които ще се проведат през септември, октомври и ноември, с предвидени контролни срещи - "Турнир на талантите" през декември, в който ще се включат селекциите Проектонационали U14 и от шесте зони.

Проектонационали U15 (родени през 2009 г.)- Три зони – София, Пловдив, Варна - По три тридневни подготвителни лагера във всяка зона, които ще се проведат през септември, октомври и ноември, с предвидени контролни срещи - Турнир в Кипър (29.11 – 04.12) с участието на селектирани Проектонационали U15 от трите зони в страната.

Подходът позволява да бъде детайлно анализирано представянето на състезателите на клубно и национално ниво, да бъдат взимани предвид техните психо-социални, физически и моторно-двигателни разлики в процеса по растеж и да се обърне по-специално внимание на развитието на всеки от селектираните млади футболисти в страната.

Процесът заема важно място в стратегията на Българския футболен съюз, но и може да бъде основа за все по-силното представяне на националните формации на България през следващите години.

Българският футболен съюз благодари на всички клубове в страната с представители в селекциите за успешното партньорство дотук и пожелава успех на младите състезатели в предстоящите лагери и турнири.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти