Безпощаден Тремонт Уотърс изненада Доминикана след драматичен успех на Пуерто Рико

Националният отбор по баскетбол на Пуерто Рико се спаси и успя да спре обрата на Доминиканската република в първия си мач от група "I" на Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините. Селекцята на Нелсън Колон взе победата със 102:97 (17:12, 28:33, 24:29, 33:23) в "Смарт Аранета Колизеум" в Манила.

По този начин всички тимове в потока се намират с актив от три победи и една загуба, като в следващия състезателен ден - неделя (3 септември) Италия ще срещне Пуерто Рико, а Доминикана - Сърбия.

Пуерториканците започнаха по-силно, но към средата на първия период играчите на Доменикана съумяха да се върнат. Тремонт Уотърс обаче не беше готов да се предаде и върна аванса при своите, които приключиха първите 10 минути с преднина при 17:12. Уотърс направи предината двуцифрена при 25:15, като си личеше желанието за победа на неговия тим. Освен това възпитаниците на Че Гарсия стреляха много неуспешно - с изключение на няколко ключови тройки от Карл-Антъни Таунс. Малко преди почивката Лестър Киньонес и Жан Монтеро дадоха страхотни минути, а чрез тройка на Андрес Фелиз двата състава се прибраха при равен 45:45. 

Със старта на третата част КАТ вкара четири поредни точки, с което доминиканците стартираха перфектно. Таунс и Киньонес продължиха със силната игра с чудесни стрелби от далеч, а крилото на Минесота не спря да доминира, осигурявайки солиден комфорт на съотборниците си при 74:66. Тимът на Пуерто Рико даде добър старт на финалната част и Джордан Хауърд върна превеса при своите с три точки за 86:84. Не след дълго обаче КАТ му отговори подобаващо и петиците започнаха размяна на точки. Драмата продължи до самия край, но в крайна сметка Пуерто Рико си тръгна с победата при 102:97, след като Джон Холанд вкара решаващата тройка при малко над 30 секунди оставащо време за 98:95.

Тремонт Уотърс изигра мач, който ще помни през целия си живот, отбелязвайки дабъл-дабъл от 37 точки, 11 асистенции и 7 борби със стрелба 7/13 зад дъгата

Карл-Антъни Таунс пък поведе Доминикана с 39 точки и 9 борби, а Андрес Фелиз завърши с 22 точки и 8 асистенции. 

Сензационни резултати в първия ден от втората фаза на Световното първенство

Снимка: ФИБА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти