Блестяща Германия не спира да побеждава

Националният отбор на Германия продължава да се справя блестящо на Световното първенство по баскетбол в Япония, Индонезия и Филипините. Селекцията на Горди Хърбърт взе своята четвърта поредна победа, след като победи Грузия със 100:73 (22:16, 21:25, 27:16, 30:16) в "Окинава Арена" чрез поредица успешни стрелби от далеч и силна игра след почивката.

Въпреки поредния двубой за Бундестима без един от ключовите състезатели - Франц Вагнер, германците стартираха с успех и втория етап на Мондиала, което ги доближи до четвъртфиналите. Тимът ще се моли в по-късната битка от група "K" днес - между Словения и Австралия, Лука Дончич и компания да вземат победата. Грузинците пък имат две победи и две загуби до този момент и не се намират в благоприятна позиция.

Първата част бе много оспорвана, докато Йоханес Тийман и Мориц Вагнер не дръпнаха родината си в края на периода за 22:16. След това обаче "кръстоносците" съумяха да се върнат, изравнявайки чрез тройка на Сандро Мамукелашвили и се прибраха на почивката с минимален дефицит при 43:41. 

Третите 10 минути изглежда решиха мача, след като Андреас Обст и Денис Шрьодер се разписаха с няколко ключови отигравания и приключиха четвърт №3 при 70:57. Множество успешни тройки - общо в мача 20, спечелиха на Бундестима срещата, като повече от резултатен от разстояние в последния период се оказа Маодо Ло, вкарвайки 6/6.

Поради безгрешната си стрелба от далеч Маодо Ло се нареди на върха за Бундестима с 18 точки и 5 асистенции. 16 точки и 7 асистенции добави Денис Шрьодер, а Андреас Обст вкара 12 и спечели 4 борби.

Сандро Мамукелашвили бе най-резултатен за Грузия с 19 точки и 4 борби, а с 15 точки и 5 борби си тръгна Гога Битадзе.

Сензационни резултати в първия ден от втората фаза на Световното първенство

Снимка: ФИБА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти