Ръководството на Фиорентина е приело оферта за Амрабат от английски тим, но той не е Ман Юнайтед

Ръководството на Фиорентина е твърдо решено да не се съгласява да се раздели със Софиан Амрабат под наем, каквито информации се появиха в последно време. Шефовете на “Артемио Франки” вече са отказали подобни предложения, като се очаква да отвърлят подобна оферта и от страна на Манчестър Юнайтед, информира италианският журналист Джанлука Ди Марцио.

Манчестър Юнайтед прави всичко възможно, за да вземе Амрабат преди петък

В последните часове няколко различни източника съобщиха, че от “Олд Трафорд” са подновили активната работа по трансфера и ще се опитват да вземат Амрабат до края на трансферния прозорец в петък. Ключов елемент в ситуацията е, че от Манчестър Юнайтед са силно ограничени в бъдещите си харчове до петък от финансовия феърплей, тъй като не успяха да генерират достатъчно приходи от продажба на футболисти. Именно поради тази причина те искат да вземат мароканския халф с опция за откупуване, но през следващото лято.

Амрабат натиска за трансфер в Ман Юнайтед

Междувременно друг италиански журналист - Алфредо Педула твърди, че от Фиорентина са приели оферта на стойност 17 милиона паунда, но самият Амрабат е отказал да премине в тима, тъй като е готов да изчака до последно “червените дяволи”. Халфът вече повече от седмица не тренира със своите съотборници и не пътува за двубоите на тима.

Още от Футбол свят

Виж всички