Доминикана показа, че може без Таунс и се класира към следващия етап на Мондиала

Отборът на Доминиканската република може да празнува своя официален дебют във втория етап на Световното първенство по баскетбол. Възпитаниците на Нестор Гарсия надиграха Ангола със 75:67 (20:11, 17:21, 12:18, 26:17) в "Смарт Аранета Колизеум" в Манила. Важно е да се спомене, че звездата на Минесота Тимбъруулвс Карл-Антъни Таунс изигра доста проблемна среща и се появи само за малко над 15 минути, записвайки скромните за него 8 точки и 2 борби.

По този начин Доминикана се класира за следващата фаза на Модниала, след като успя да спечели и трите си мача в група "А", побеждавайки Филипините, Италия и Ангола. Африканската страна допусна своята втора загуба днес, а от 15:00 часа в същия поток Филипините приемат Италия.

Тимовете си разменяха преднината през голяма част от мача. Въпреки това двубоят истинската развръзка дойде към самия край, след като Ангола успя да поведе в третия период. Това накара играчите на карибската страна да се събудят през последната част и да обърнат мача. Въпреки че Карл-Антъни Таунс игра малко и не показа резултатност, Андрес Фелис направи чудесни финални 10 минути. 

Играчите на африканската страна обаче отново не се предадоха - Силвио де Суза вкара няколко изключително ключови точки и показа добра защита в най-важните моменти. Точно той изравни при 65:65 след забивка в стил "мелница". Доминиканците обаче съумяха да се вземат отново в ръце и да надделеят в последните секунди.

Андрес Фелис поведе победителите със 17 точки и 6 борби, а зад него се нареди Виктор Лис с 13 точки и 8 борби.

При анголците Силвио де Суза бе на върха и почти спечели собственоръчно мача - на крачка от дабъл-дабъл - с 19 точки и 9 борби.

Какво се случи в петия ден от Световното първенство

Снимка: ФИБА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти