Кавани пропусна да реши аржентинското дерби в Копа Либертадорес

Отборите на Бока Хуниорс и Расинг Клуб не успяха да излъчат победител в първия четвъртфинал от Копа Либертадорес на “Ла Бомбонера”. Срещата завърши 0:0, а другата сряда на 30 август е реваншът, който ще реши кой ще бъде единственият аржентински полуфиналист в турнира, през този сезон.

Пред препълнените трибуни в дома на Бока играчите на Хорхе Алмирон имаха пълната инициатива и се опитаха от първата до последната минута да вземат предимство, но играчите на Фернандо Гаго се защитаваха добре и направиха всичко възможно, за да не си тръгнат с пасив преди сблъсъка на Авелянеда.

Страстите бяха нажежени още преди срещата от Агустин Алмендра и Дарио Бенедето, а в третата минута се разгорещиха и на терена, когато гол с глава на Единсон Кавани бе отменен. Причината е, че докато центрираната топка към 36-годишия нападател, имаше още едно кожено кълбо в движение на терена.

Домакините искаха попадението да бъде зачетено, тъй като втората топката вече е излизала очертанията и не влияела на играта.

Вратарят на Академия Габриел Ариас имаше няколко отлични спасявания особено през първото полувреме, които се оказаха решаващи. Неговата проява заслужи аплодисментите особено при удар с глава на Кавани, който отиваше в долния му десен ъгъл.

През втората част в 70-ата минута домакините искаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Расинг, но секунда по-рано бе извършено нарушение срещу Ариас и бе отсъден фал в полза на гостите.

Интересното е, че това е трети пореден мач през този сезон в елиминациите, в който Бока не успява да победи след равенствата на осминафинала - 0:0 и 2:2, спечелен след дузпи, срещу Насионал (Монтевидео).

Така след седмица ще стане ясно Бока или Расинг ще играят на полуфинал, където почти сигурно ги чака Палмейрас.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти