Легендата Джон Макенроу не вярва в шансовете на американските тенисисти на US Open

Сушата за титли на Откритото първенство на САЩ по тенис, която трае вече две десетилетия, се окачва да продължи и през тази година, смята легендата Джон Макенроу, цитиран от "Ройтерс". Станаха 20 години, откакто Анди Родик вдигна трофея на "Флашинг Медоуз" и въпреки че Франсис Тиафо стигна по забележителен път до полуфиналите миналата година, а Тейлър Фриц също е сред Топ 10, фаворитите в момента доминират над другите.

"Трудно е да се пробие", каза Макенроу за всеки, който не се казва Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев или дори Яник Синер.

"Бих искал да видя Франсис да направи нещо, но върху него ще има напрежение, дори и да се опита да повтори полуфинала си от миналата година", каза американецът, който е четирикратен шампион на Откритото първенство, което се провежда в Ню Йорк.

"Ще бъде невероятно американец да направи пробив, но това е малко вероятно да се случи", добави Макенроу пред ESPN.

"Може би ще бъде Джокович или Алкарас, Медведев е след тях, а после идва Синер. След това е много трудно някой да се намеси", убеден е той.

Тиафо победи миналата година Рафаел Надал на осминафиналите на турнира, като 4и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама бе сред привържениците му по трибуните. Но представянето след "Уимбълдън" тази година по-скоро е разочароващо за имигранта, чийто родители са от Сиера Леоне.

След като стигна до четвъртфиналите във Вашингтон, той отпадна още в първи или във втори кръг в Торонто и Синсинати.

Джон Иснър ще прекрати кариерата си след края на US Open

Фриц имаше малко по-успешно лято, но беше сразен от Джокович преди седмици, а и никога не е продължавал след трети кръг в Ню Йорк. Поставеният под номер 9 Фриц има един от силните сервиси и това е едно от основните му оръжия.

Томи Пол, който победи Карлос Алкарас на Откритото първенство на Канада, Кристофър Юбанкс и Себастиан Корда са сред другите американци, които имат шансове на турнира от Големия шлем в Ню Йорк, който започва на 28 август.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти