Ново правило спаси играч на Лудогорец от наказание

Полузащитникът на Лудогорец Клод Гонсалвеш ще бъде на разположение на Ивайло Петев за първия двубой срещу Аякс в Лига Европа. Първоначално се смяташе, че футболистът ще бъде наказан, тъй като натрупа 3 жълти картона от началото на кампанията в Европа. Той получи официални предупреждения по време на срещата с Балкани, както и в двата мача срещу Астана.

УЕФА обаче е направила промени в правилата от този сезон, които на практика спасиха Гонзалвеш от наказание. Според регулациите след всеки два изиграни кръга от европейските турнири картоните на играчите се намаляват с един. Това означава, че след мачовете срещу Олимпия (Любляна), картонът от двубоя с Балкани е отпаднал. 

Лудогорец предлага нов договор на халф

Гонсалвеш има две официални предупреждения, което означава, че трябва да внимава, тъй като евентуален жълт картон в първия мач срещу Аякс ще го извади за реванша в Нидерландия.

По този начин единственият отсъстващ в редиците на разградчани остава десният бек Франсиско Гомес-Сон. Припомняме, че испанецът беше изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу съперник в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига с Олимпия (Любляна), загубен с 1:2. Заради това си действие бранителят отнесе наказание за три мача, което ще изтече след сблъсъка с Аякс идния четвъртък.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти