НБЛ с интересни промени във формата си за новия сезон

Големи промени ще настъпят във формата на Националната баскетболна лига, научи Sportal.bg след днешното събрание на НБЛ. Това решиха клубовете, след като вече стана ясно, че цели 12 отбора ще мерят сили в родния елит.

С идването на 12-ия тим - Миньор 2015, отпада третото завъртане на първия етап, в който се играе във формат всеки срещу всеки с разменено гостуване. Това означава, че ще останат стандартните две завъртания. На негово място обаче влиза друг интересен формат. Всички участници в първенството впоследствие ще бъдат разделени на две шестици, които ще се определят чрез моментното класиране на дадения клуб. Вече разделени - отборите ще играят по пет мача като домакини и пет като гости с всеки друг от своя поток.

Елиминациите след това ще включват всички участници от по-силната шестица, както и двата най-високо класирани отбора от по-слабата. По този начин ще се отсяват участващите осем тима в плейофите. Броят срещи в тях пък ще остане непроменен - четвъртфиналите и битката за бронза ще се играят до две победи в три срещи, а полуфиналите и финалът ще са във формат три от пет.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти