Ноа Лайлс: Дойдох в Будапеща за три златни медала

Световният шампион на 100 метра от Будапеща 2023 Ноа Лайлс сподели след надпреварата в късия спринт, че е дошъл в унгарската столица с цел да спечели три златни медала.

"Дойдох тук за три златни медала, взех един, предстоят другите. 100-те метра бяха най-трудните. Сега ще се забавлявам с дисциплината, която обичам", сподели американецът след финала на 100 метра.

Ноа Лайлс е новият световен шампион на 100 метра, хилядни решиха другите медали

"Дадох пет на треньора си и му казах, че най-лудото нещо е, че все още имаме много повече за подобряване и това е плашеща мисъл", добави двукратният планетарен първенец на 200 м.

"Коулман винаги има бърз старт. Той го имаше през целия сезон, ставаше все по-добър и по-добър. Очаквах да направи това, което прави. Трябваше да се уверя, че ускорявам, когато бях на 60 метра, след което поех водачеството. Знам в сърцето си, че съм най-бързият, но за да мога да го кажа с най-голяма увереност, трябваше да спечеля 100-те метра. Отдавна знаех, че имам още много да дам на тази дисциплина", каза още Лайлс, който след победата си се отдаде на снимки с феновете на стадиона.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти