Никола Вучевич ще води амбицирана Черна гора на Мондиал 2023

Мъжкият национален отбор на Черна гора по баскетбол обяви своя състав за Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините, което ще се проведе от 25 август до 10 септември. Тимът излиза с големи очаквания и амбиции, след като от Китай през 2019 година си тръгна с 25-о място. 

Селекцията на Бошко Радович е повече от стабилна, като 44-годишният специалист ще може да разчита на куп таланти, сред които играчът на Чикаго Булс Никола Вучевич, чието име и блести най-силно сред избранниците на наставника. Редом до него ще се борят силни играчи като разделилия се с Валенсия това лято Боян Дублевич и натурализирания американец от Уникаха Кендрик Пери.

Черногорците се намират в група "D" заедно с Египет, Мексико и Литва, като на 25 август те ще открият групата си срещу Мексико.

Ето и целия състав на Черна гора: Никола Иванович, Кендрик Пери, Игор Дробняк, Петър Попович, Владимир Михайлович, Андрия Славкович, Дино Радончич, Алекса Илич, Неманя Радович, Марко Симонович, Никола Вучевич и Боян Дублевич.

Снимка: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти