71% от аматьорите в САЩ мислят, че могат да спечелят гейм срещу професионалист

71% от аматьорите в САЩ смятат, че могат да спечелят гейм срещу професионален тенисист, гласят данни на организацията “Проучване без граници”.

Шокиращите резултати дадоха повод за редица коментари в социалните мрежи, но и някои от бившите звезди като Анди Родик също споделиха мнението си за изумителното самочувствие на хората.

Още по-впечатляващо е, че 82% от анкетираните, които са отговорили с “да” на въпроса дали могат да спечелят гейм срещу топ играч, са на възраст между 18 и 24. Цели 47% пък са на възраст над 55 години.

“Не мога да повярвам. Особено за тези над 55-годишна възраст, хора, какво си мислите. Това е изключителна лудост, просто е невероятно. Преди години, докато бях още активен играч, се изправих срещу университетски шампион, беше през 2005-а или 2006-а. Той правеше проучване за това какво се изисква да спечелиш гейм срещу професионалист. Победих го с тиган вместо ракета, разбирате ли?

Ако имах увереността в играта си на тези хора от анкетата, щях да имам около 17 титли от “Шлема”, коментира възмутеният Родик в студиото на Tennis Channel.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти