Левски ще иска да загрее добре за ключовия мач с Апоел в домакинството си на Ботев (Вр)

Отборите на Левски и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг в двубой от 5-ия кръг на efbet Лига. Мачът на "Герена" стартира в 18:45 часа, а главен рефер ще бъде Станимир Тренчев.

Домакините влизат в днешния двубой като седми във временното класиране, а на сметката си имат две победи и две загуби. В миналия кръг "сините" прекъснаха добрата си форма, след като допуснаха поражение на "Лаута" от Локо (Пловдив) и сега със сигурност ще са нахъсани да се завърнат на правилния път. Преди загубата от "смърфовете" Левски бе победил последователно Локо (София) с 6:0 и Ботев (Пловдив) с 3:1.

Двубоят с Ботев (Враца) пък идва между двата европейски сблъсъка на Левски с Апоел (Беер Шева). По-рано през седмицата "сините" показаха много добра игра, но стигнаха само до 0:0 в Израел. Така цялата интрига остава за втория двубой в София, където родният тим ще има шанс да се класира за плейофа на Лигата на конференциите. За да се случи това обаче момчетата на Николай Костов ще трябва да победят Апоел, а днешният мач с врачани може да се окаже перфектната подготовка и при един добър резултат да влязат с приповдигнато самочувствие в ключовия двубой с израелския тим.

Левски изпусна победата насред Израел

Лошата новина за старши треньора на "сините" е, че няма да може да разчита на Марин Петков. Младият национал получи контузия в началото на двубоя с Апоел и бе заменен принудително. Не е ясно и какво е състоянието на Жереми Петрис и Кристиан Димитров, който бяха аут за мача в Израел.

Травмата на Марин Петков се оказа сериозна

Ботев (Враца) от своя страна влиза в днешния мач като аутсайдер. "Зелените" са 13-ти в класирането и имат 3 загуби и една победа от старта на сезона. В последните си два мача пък са записали два неуспеха и сега ще искат да постигнат добър резултат срещу "сините". Отборът е допуснал цели 9 гола в последните си два двубоя, а от началото на кампанията има вкарани едва 2.

Левски не изпитва проблеми срещу Ботев (Враца) и в последните си три двубоя има три победи с по 2:0. Последният път, в който "зелените" стигнаха до нещо срещу столичани, пък датира от ноември 2021, когато на "Георги Аспарухов" двата тима правят 0:0.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ВР)

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Андреев, Галчев, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами, Чандъров, Дарлан, Фадига, Уелтън, Ел Джемили, Стефанов БОТЕВ: Костов, Мендоса, Кавдански, Соарес, Георгиев, Ивайлов, Велев, Генов, Смоленски, Цветанов, Переа Стадион: "Георги Аспарухов", София Съдия: Станимир ТренчевНачало: 18:45 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти