Официално: Канело срещу Чарло в Лас Вегас

Битката между Саул Канело Алварес и Джермел Чарло бе официално обявена в профилите в социалните мрежи на двамата световни шампиони по бокс и в уебсайта на промоутърската компания, която организира събитието “Premier Boxing Championships”.

Канело (59-2-2) ще защити титлата си в категория до 76 килограма срещу единият от близнаците Карло (35-1-1). Сблъсъкът ще се състои на 30-и септември в Т-Mobile Arena, Лас Вегас.

Канело получава нов съперник за битка през септември

“Щастлив съм, че хората ще видят битка между двама големи шампиони. Чарло се е изправял срещу най-добрите в средна категория и се радвам, че ще се боксирам срещу него”, заяви мексиканската супер звезда в бойните спортове.

“Развълнуван съм, че ще пиша история. Това е най-голямата битка в бокса и идвам в ринга, за да дам всичко от себе си, както винаги. Канело е страхотен, но ще разбере какво е да се бие с лъв. Когато битката приключи, хората ще трябва да признаят, че съм най-добрия”, заяви Чарло, който за последно се боксира през май, 2022-а. Тогава американецът нокаутира Браян Кастано в десетия рунд.

Канело зарадва родната публика в Гуадалахара с победа над Джон Райдър на националния мексикански празник 6-и май (Синко де Майо).

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти