Българско участие в два финала днес на Европейското под 20 години

Два финала с българско участие ще има днес на Европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим (Израел).

Божидар Саръбоюков ще се бори за отличие в скока дължина, чието начало е от 17.10 часа. Той се класира за финала само с един опит, след като на старта на пресявките постигна 7,87 метра и преодоля и квалификационната норма от 7,75 метра. Това е рекорд за сезона на открито за Саръбоюков, който до момента той имаше 7,81 м от турнир в Гърция. Българинът е сребърен медалист в дисциплината от Световния шампионат до 20 години в Кали (Колумбия) през миналия сезон,

Другият българин на финал днес в Йерусалим е спринтьорът Христо Илиев. Неговият финал е последният старт в програмата от 20.10 часа.

В понеделник той направи отлични бягания, в които на два пъти коригира личния си рекорд. В сериите Илиев за първи път слезе под 10.40 с 10.39 секунди, а на полуфиналите записа 10.38 секунди.

Днес на старт ще застане още един българин. В сутрешната сесия от 11.10 започват квалификациите в тласкането на гюле, в които родната атлетика ще бъде представена от Тодор Петров.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти