Локо (Пд) и Левски ще търсят продължаване на добрите си серии в интригуващ сблъсък помежду си

Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в двубой от четвъртия кръг на efbet Лига. Двубоят на “Лаута” стартира в 21:15 часа, а главен рефер ще бъде Волен Чинков.

“Сините” влизат в доста добра форма в този двубой, след като преди няколко дни надвиха Шкупи и продължиха напред в Лигата на конференциите. Столичани се наложиха с 1:0 на “Герена” и с общ резултат 3:0 станаха единственият тим от родните представители, който продължи участието си в третия по сила клубен турнир на Европа.

Левски отива в Израел! "Герена" изригна след гол в 101-ата минута

Левски е в серия от четири поредни победи, а в последните си три мача дори не е допуснал гол в собствената си врата. Освен победите с по 1:0 и 2:0 над Шкупи момчетата на Николай Костов разбиха с 6:0 Локо (София) в предишния кръг на родния шампионат. Така “сините” влизат уверени в днешния двубой и със сигурност ще искат да продължат с доброто си представяне.

Въпреки натоварената програма покрай участието на тима в Лигата на конференциите, столичани отказаха да отлагат мачовете си от efbet Лига, както сториха миналата седмица другите отбори, които играят в Европа. След няколко дни Левски трябва да пътува до Израел, за да се изправи с Апоел (Беер Шева), но старши треньорът категорично заяви, че днешният мач с Локо (Пд) няма да бъде отлаган и че “сините” имат достатъчно млади играчи, които трябва да се обиграват.

Очаква се днес новото попълнение на Левски Дарлан да направи дебют. Преди дни Николай Костов призна, че бразилецът вече е част от отбора, след като всички документи са му оправени.

Локомотив от своя страна все още няма загуба в първенството. “Смърфовете” имат до момента едно равенство срещу градския съперник Ботев и две победи - 4:2 над Локо (Сф) и 4:0 над Ботев (Враца). Пловдивчани изиграха и една контрола в сряда срещу кипърския АЕЛ (Лимасол), която завърши 0:0. Така може да се каже, че Локомотив също се намира в добра серия от мачове и влиза във форма в днешния двубой.

Без попадения в контролата между Локомотив (Пловдив) и АЕЛ (Лимасол)

Иначе вчера бяха обявени и няколко промени в клуба. Павел Колев, който преди дни загатне, че може да си тръгне от отбора, явно е променил мнението си и остава на длъжността изпълнителен директор. Доскорошният вратар Илко Пиргов пък е новият спортен директор, а двамата заедно с Александър Томаш ще отговарят за стратегическите решения за развитие на клуба.

Отборът обаче вече е без един от основните си играчи, след като Пиер Зебли бе трансфериран по-рано през седмицата. Халфът ще продължи кариерата си в азербайджанския Зира Баку, като тепърва предстои да видим дали продажбата му ще се отрази на представянето на Локо.

Локомотив (Пловдив) трансферира Пиер Зебли

Последният мач между Левски и Локо (Пд) се игра именно на “Лаута” и завърши 3:0 в полза на “сините”. По-рано през миналия сезон обаче “смърфовете” победиха у дома с 1:0, а на “Герена” двата тима завършиха наравно 1:1.

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:ЛОКО ПД (4-4-2): Хоркаш; Матеус, Паскалев, Сегура, Пашов; Дион, Евандро, Х. Иванов, Джовани; Д. Илиев, Г. МинчевЛЕВСКИ (4-2-3-1): Андреев; Петрис, Ван дер Каап, Кордоба, Цунами; Краев, Дарлан; М. Петков, Фадига, Уелтон; РоналдоСЪДИЯ: Волен ЧинковСТАДИОН: "Локомотив", ПловдивНАЧАЛО: 21:15 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти