Мария Сакари се класира за полуфиналите във Вашингтон

Мария Сакари се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове във Вашингтон (САЩ) с награден фонд от над 780 хиляди долара. Поставената под номер 4 представителка на Гърция се наложи с 6:3, 6:3 срещу представителката на домакините Мадисън Кийс след малко повече от час игра. За нея това беше втора победа в рамките на деня, след като по-рано тя трябваше да преодолее и Лейла Фернандес, за да достигне до двубоя с Кийс. 

Съперничка на Сакари в срещата за място на финал ще бъде първата поставена Джесика Пегула. 29-годишната представителка на САЩ, която спечели титлата във Вашингтон през 2019 година, спаси шест точки за пробив в третия сет и стигна до успех с 4:6, 6:3, 6:4 срещу Елина Свитолина (Украйна).

Номер 7 в схемата Коко Гоф също продължава към полуфиналите, след като се наложи с 6:1 и 6:2 над Белинда Бенчич от Швейцария. Съперничка на Гоф ще бъде защитаващата титлата си Людмила Самсонова. Рускинята, която е поставена под номер 8 в схемата, победи украинката Марта Костюк с 6:4, 6:2.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти