Григор Димитров ще гони днес четвъртфинал във Вашингтон

Григор Димитров излиза днес в битка за място на четвъртфиналите на АТР 500 турнира във Вашингтон. Негов съперник ще бъде финландецът Емил Русувуори, №55 в световната ранглиста. Двамата ще открият програмата на централния корт в 19 часа българско време.

Първата ни ракета започна участието в американската столица директно от втория кръг, като надигра неудобния американец Макензи Макдоналд със 7:6(6), 6:2. Русувуори от своя страна се наложи трудно над японеца Йошихито Нишиока с 6:7 (5), 6:4, 6:2 в мач, продължил два часа и 10 минути.

Това ще бъде трети сблъсък в съперничеството между Григор и финландеца, като всичките им мачове са от тази година. В тях българинът не загуби нито сет. На “Ролан Гарос” спечели със 7-6(4), 6:3, 6:4), а на турнира от сериите АТР 500 в “Куинс” се наложи с 6:2, 6:4. Предстоящата среща ще бъде първа за тях на твърда настилка.

Сред най-значимите постижения на Руусувуори в досегашната му кариера са рекордната му 37-а позиция в световната ранглиста, както и достигането до 1/4-финалите на Мастърса в Маями по-рано през годината. Той може да се похвали със само един изигран финал на АТР ниво, което стана факт през миналия сезон на турнира в Пуна.

Победителят от техния двубой ще се изправи на четвъртфиналите срещу Юго Умбер или Йосуке Уотануки, които играят във втория мач на корт „Джон Харис“.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти